Onderzoek

2020:

SYRISCHE ASIELZOEKER EN BRANDBOM HEERLEN: Een Syrische asielzoeker kreeg een brandbom tegen zijn gevel. Burenruzie of racisme?  In een serie verhalen ontrafelde ik de achtergronden van deze kwestie die landelijk escaleerde. De serie werd genomineerd voor de Tegel (categorie verslaggeving).

POLITIEAFFAIRE HORST: Serie verhalen over de ‘cowboycultuur’ en de misstanden bij de politie in het Noord-Limburgse Horst. De serie, reeds begonnen in 2019 en doorlopend in 2020, werd bekroond met de Tegel (categorie Regio). Hoofdartikel 2020: ‘De politiepuist van bureau Horst’, hier alle verhalen uit 2019 en 2020. In 2021 verscheen nog een vervolg: ‘De Dirty Harry’s van de politie Horst’.

TEFAF EN CORONA: Reconstructie van de besluitvorming rondom Tefaf en corona (2020). Voorpagina, Achtergrondverhaal ‘Tussen kunst en koorts’ pag.1, pag. 2, pag. 3, pag. 4 en pag. 5.

2019:

FRAUDE AAN DE UM: UM-fraude in de doofpot. Wetenschappers van de Universiteit Maastricht werden amper bestraft na fraude (2019, samen met Investico). Follow-up (2020).

2018:

DOKTER W.: serie verhalen over de Maastrichtse huisarts W., verdacht van moord op zijn schoonmoeder. Voor deze productie werd ik in genomineerd voor de Tegel in de categorie ‘regio/lokaal’.

2017:

MAGISCH MAASTRICHT: ‘Kerstbedrog op het Vrijthof’ met nieuwsverhaal rond gesjoemel bij Maastrichtse winterevenement ‘Magisch Maastricht’.

‘VLADIMIRS’ WANHOOP’: een onderzoek naar de achtergronden van de suïcide van een 11-jarig jongetje in Steyl.

2016:

VERDWENEN SS’ER STRÖBEL: speurtocht naar de spoorloos verdwenen SS-massamoordenaar deel 1 en deel 2, leider van de SD in Maastricht.

BASTION-HOTEL: verslag ‘Achter de muren van Bastion’ deel 1 en deel 2 over onhygiënische toestanden in een Heerlens hotel.

FILIPIJNSE TRUCKERS: Filipijnse chauffeurs uitgebuit door de Venlose transportfirma Martin Wismans BV. De FNV doet aangifte. De totale productie (deel deel 1 en deel 2 en deel 3) werd op 18 april 2017 bekroond met de Tegel, categorie onderzoek.